Gastronomi Nedir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Taban Puanları
Gastronomi Nedir ? Ne Anlama Gelir
Kelime Anlamı : İlk olarak Fransız yazar Joseph Berchoux tarafından 1801 yılında kullanılan, Yunanca mide ile ilgili "Gastro" ve kanun, kural anlamındaki "Nomos" kelimesinden türeyen "Nomy" kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan bir kelimedir. Anlam olarak; Yemek Kanunu olarak çevrilebilir. Kelime anlamı bu olan Gastronomi hakkında detaylı bilgilerden biraz daha net ve açık bahsedelim.
Gastronomi ülkelerin kültürleri ve yemekleri arasında ki ilişkiyi inceler ve bununla ilgili fikirler sunar. Bunu belirli bir kurallara göre yapa tabi ki. Yenilebilir tüm yiyeceklerin görselliği aynı zamanda sağlık kurallarına uygunluğunu amaçlayan bir disiplin olarak görülür. Göz zevkinden tutun sağlık koşulları, lezzeti ve sunumuna kadar aklınıza gelebilecek tüm evreleri denetler. Genel itibari ile güzel hazırlanmış göz zevkine hitap eden hijyenik ve lezzetli yemek düzeni sunmaya denir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Taban Puanları
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YGS-4) 398,79563 - 420,58937
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu) TS-1 379,68084
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 377,95961 436,59473
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 375,93158 433,64725
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 372,87682 428,88366
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları YGS-4 365,94914 421,23078
MERSİN ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 363,73407 403,85238
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 360,04697 375,72154
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 359,85458 380,53299
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 348,08919 406,52738
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 347,39482 372,87713
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 345,7486 372,20169
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) TS-1 343,66401 387,58142
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 340,5895 364,57526
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-4 334,29048 373,53381
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) TS-1 332,904 343,49948
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 332,61059 368,98577
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYON) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 330,68285 341,75318
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 330,66354 371,06217
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) YGS-4 325,5834 365,07929
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 322,39241 375,17294
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) YGS-4 312,09807 387,67084
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) YGS-4 276,04459 294,82992
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları YGS-4 263,2131 17,71936
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-4 238,98275 291,91425
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) YGS-4 215,6853 245,16777
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) YGS-4 213,88857 275,77765
gastronomi,gastronomi nedir,gastronomi bölümü taban puanları,gastronomi ve mutfak sanatları bölümü taban puanları,gastronomi ne demek,gastronomi bölümü dersleri,gastronomi neyi inceler- Reklamlar -
Kelime Anlamı : İlk olarak Fransız yazar Joseph Berchoux tarafından 1801 yılında kullanılan, Yunanca mide ile ilgili "Gastro" ve kanun, kural anlamındaki "Nomos" kelimesinden türeyen "Nomy" kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan bir kelimedir. Anlam olarak; Yemek Kanunu olarak çevrilebilir. Kelime anlamı bu olan Gastronomi hakkında detaylı bilgilerden biraz daha net ve açık bahsedelim.
Gastronomi ülkelerin kültürleri ve yemekleri arasında ki ilişkiyi inceler ve bununla ilgili fikirler sunar. Bunu belirli bir kurallara göre yapa tabi ki. Yenilebilir tüm yiyeceklerin görselliği aynı zamanda sağlık kurallarına uygunluğunu amaçlayan bir disiplin olarak görülür. Göz zevkinden tutun sağlık koşulları, lezzeti ve sunumuna kadar aklınıza gelebilecek tüm evreleri denetler. Genel itibari ile güzel hazırlanmış göz zevkine hitap eden hijyenik ve lezzetli yemek düzeni sunmaya denir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Taban Puanları
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (YGS-4) 398,79563 - 420,58937
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu) TS-1 379,68084
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 377,95961 436,59473
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 375,93158 433,64725
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 372,87682 428,88366
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları YGS-4 365,94914 421,23078
MERSİN ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 363,73407 403,85238
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 360,04697 375,72154
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 359,85458 380,53299
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 348,08919 406,52738
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 347,39482 372,87713
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 345,7486 372,20169
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) TS-1 343,66401 387,58142
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 340,5895 364,57526
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) YGS-4 334,29048 373,53381
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) TS-1 332,904 343,49948
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 332,61059 368,98577
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYON) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 330,68285 341,75318
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Gastronomi ve Mutfak Sanatları TS-1 330,66354 371,06217
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) YGS-4 325,5834 365,07929
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) TS-1 322,39241 375,17294
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) YGS-4 312,09807 387,67084
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) YGS-4 276,04459 294,82992
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları YGS-4 263,2131 17,71936
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) YGS-4 238,98275 291,91425
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) YGS-4 215,6853 245,16777
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GAZİMAĞUSA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) YGS-4 213,88857 275,77765
gastronomi,gastronomi nedir,gastronomi bölümü taban puanları,gastronomi ve mutfak sanatları bölümü taban puanları,gastronomi ne demek,gastronomi bölümü dersleri,gastronomi neyi inceler
Gastronomi Nedir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Taban Puanları
Reviewed by Sözlerine Bak
on
09:48
Rating:
Hiç yorum yok: