Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar, Nesli Tükenmiş Hayvanlar

- Reklamlar -

Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar, Nesli Tükenmiş Hayvanlar
Doğanın katledilmesi ve insanların yaşam alanlarının yeşil alanları yok etmesi üzerine hayvanların yaşam alanları daralmakta. Küresel doğa kirliliği, avlanma ve hayvanlara gereken değerin verilmemesi de onların sonunu hazırlamakta. Nesli tükenmekte olan hayvanlara bile bilindiği takdirde ilgi ve alaka çok az. Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvan türleri doğada kedi başlarına kalmaktadırlar gerekli yardım ve bakım yapılmadığı sürece bu hayvanlarında neli tükenecektir. Nesli tükenen hayvanlardan bir kaç örnek vermek için sizlere bu haberi hazırladık.

Madagaskar'da yaşayan hayvanların %80 oranında bir bölümü bu durumla savaşıyorlar. Küresel ısınma ve kaçak avlanma ise bu durumun tehlikesini ikiye katlıyor. Bir ço hayvan gereksiz ve yanlış avlanma sonuncunda nesillerinin tükenmesini yaşıyor. İnsan sayısı arttıkça hayvanların sayısı azalıyor çünkü insanlar yaşamlarını sürdürmek ve daha geniş alana yayılmak için hayvanları katlediyorlar. 

Javan Gergedanı
Bu gergedanlar, belki de dünyanın en nadir bulunan memelileridir. Kaçak avcılar boynuzuna değer verirken, müteahhitler ise gergedanların yaşadığı ormanları yok ediyorlar. Her ikisi de türler için ölüm hükmünü veriyor.


Vaquita (Meksika Yunusu)
Dünyada nadir görülen memeli deniz hayvanlarından biri olan Meksika yunusunun nesli sınırlı alanda bulunması ve balıkçı ağlarına çok kolay takılmaları nedeniyle tükeniyor.


Siyah Ayaklı Dağ Gelinciği
 Kıtanın tek yerli gelincikleri ve nesli tükenmekte olan memelilerden biridir. 1986 yılında, yalnızca 18 dağ gelinciği kalmışken, şimdi soyu tekrar geri kazanılmaya çalışılıyor.


Bozkır Tuygunu
Erkeği çok açık renklidir, martıya benzer, göğsü beyaz, kanat uçları kama biçiminde dar ve siyah (genç erkeğinkinde daha belirgin), kanat altı ise beyazdır. Dişisi çayır delicesine benzer. Koyu kulak lekesinin altında açık renk bir halka bulunur.


Pigme Borneo Fili
Asya fillerinden yaklaşık 50 cm daha kısa olan fil, aynı zamanda daha uysal. Palmiye ekimi fillerin otlaklarını azaltıyor, bu nedenle fillerin yaşama alanları daralıyor.


Cross River Gorili
1980'lerde soyu tükenme tehlikesiyle karşılaştığı düşünülen gorilin soyu şimdilik yok olmaya karşı direniyor. Bol eti nedeniyle avlanan ve geliştirme için toplanan gorillerin soyu yakında tükenecek.


Sumatra Kaplanı
Kaplanın milyonlarca yıldır sadece Sumatra adasında yaşaması, insanoğlundan kaçmasını zorlaştırıyor. Hayatta kalanların çoğu koruma altına alındı, ancak yaklaşık 100 tanesi doğal ortamında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.


Büyük Panda
Doğal yaşam alanlarının yok edilmesi ve parçalanması pandaların türünün yok olmasına neden oluyor. Kapalı alanlarda üretilmeleri ve türünün korunmasıyla neslinin zar zor hayatta kalmasına yardımcı oluyor.


Kutup ayısı
İnsanoğlunun gelişimi ve izinsiz avlanma kutup ayılarının yaşamını tehdit ediyor, ancak iklim değişikliği ve buzların erimesi nedeniyle kutup ayıları da nesli tükenen hayvanlar listesine dahil oldu.


Toros Kurbağası
Toros kurbağası, Dünya’da yalnızca Türkiye’nin Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisindeki Toros Dağları‘nda 2560 metre yükseklikteki Eğrigöl, Karagöl ve Çiniligöl‘de yaşamaktadır.


nesli tükenen hayvanlar, nesli tükenmekte olan hayvanlar, nesli biten hayvanlar, hangi hayvanları nesli tükendi, guncel,nesli tükenmiş hayvanlar,hangi hayvanların nesli tükenmiştir,doğada az bulunan hayvanlar,hangi hayvanların nesli tükeniyor
- Reklamlar -
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar, Nesli Tükenmiş Hayvanlar Reviewed by Sözlerine Bak on 11:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Haber Blogu © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.